Siirry sisältöön

Ideoi kestävä menu

Kokonaisuuden kesto on noin 45 min

Vaihe 1.

Toteuttakaa pienryhmissä tehtävä Kestävä menu.

Tehtävässä oppilaat suunnittelevat illallisen, jossa otetaan kestävä kehitys huomioon aina raaka-aineista keittiön siivoukseen saakka. Tietolähteenä voitte halutessa käyttää RuokaTutkan Ruoka ja kestävä kehitys -oppimisympäristöä.

Vaihe 2.

Esitelkää kestävät menut toisillenne. Tehtävän lopuksi voitte halutessa keskustella seuraavista:

  • Mikä kestävän menun suunnittelemisessa oli helppoa ja mikä haastavaa?
  • Millaisia eri kulmia tai ulottuvuuksia löysit kestävästä kehityksestä?
  • Pohdi, millaiset tekijät voivat olla esteenä kestävälle syömiselle.
  • Mikä mahdollistaisi tai kannustaisi ihmisiä ostamaan ja syömään kestävämmin?