Biologian ja maantiedon materiaalit
Ruoka antaa virtaa kehollemme ja auttaa ylläpitämään perustoimintojamme. Aistit liittyvät vahvasti kokemiimme makuelämyksiin. Kestävä kehityksen kaikki osa-alueet toteutuvat parhaimmillaan jokaisessa ruokaketjun osassa. Ymmärrys ruuan reiteistä sekä ruuantuotantoon tarvittavista luonnonvaroista lisää ruuan arvostusta.
Alta löydät valmiita 45 minuutin tuntikokonaisuuksia, jotka sopivat 7.–9.-luokkien biologian sisältöalueisiin S5 Ihminen ja S6 Kohti kestävää tulevaisuutta. Maantiedossa sisällöt sopivat sisältöalueisiin S3 Elämän perusedellytykset maapallolla, S5 Ihmiset ja kulttuurit maapallolla, S6 Kestävä elämäntapa ja luonnonvarojen kestävä käyttö.
Ideoita MOK:in päättävään ruokatoriin
Ruokiin tutustumista eri aistien avulla (tunnustelupussi, suurennetut ruokakuvat, hajupurkit jne.), perusmakujen maistatus, kaaviokuva ruuan reitistä suusta pönttöön, jonkin ruoka-aineen reitti pellolta pöytään, satokauden kasviksien esittely, ruokakulttuurien esittely.